Oudorp maakt zich op voor NK Jeugdwielrennen

bron: www.alkmaarcentraal.nl


Op de beroemde kasseien van de Munnikenweg wordt weer volop getraind. Jonge wielrenners uit heel Nederland verkennen het parcours van het NK Wielrennen, dat zaterdag 10 juni wordt gehouden in Oudorp. En menig liefhebber van de sport zal dan ook wel even opzij kijken naar het huis van Oudorps beroemdste inwoner.

Die beroemdheid is natuurlijk Laurens ten Dam, voor wie de Munnikenweg dagelijkse kost is. Maar hij is zeker niet de enige Oudorper die van de wielersport houdt. “Wielrennen is ontzettend populair in Oudorp”, schrijft Joeri Stoop van de Stichting Wielerronde van Oudorp, die erin slaagde om het NK naar het dorp te krijgen. Met onder meer met het Europees Kampioenschap en de Profronde Oudorp is er veel ervaring opgedaan in het dorp. “Dit heeft de basis gelegd voor een sterke achterban in vrijwilligers, sponsoren en supporters”, aldus Stoop.

De route slaat de Munnikenweg uiteraard niet over, verder wordt er gereden over de Herenweg, de Kerklaan, de Kasteellaan en de Westerstraat. Vrijdag na 17:30 zal het parcours al worden afgesloten voor gewoon verkeer, zodat het tussen 19:00 en 20:00 kan worden ‘ingereden’. Om 20:15 gaat het parcours dan weer open. Op de wedstrijddag zelf is het echter van 7:30 tot 20:15 afgesloten, want dan moet er de hele dag geracet kunnen worden door jonge wielrenners uit heel Nederland.

De Oudorpers laten het NK Jeugdwielrennen niet bepaald ongemerkt aan zich voorbijgaan. Bij de koers hoort ook een feestje, oordeelden de Oudorpers, en dus vindt tegelijk met het NK een groot ‘Wielerbal’ plaats op het plein van Nyenburgh. Wijnhuis Oudorp zorgt voor smakelijke drankjes. Vanaf 16:00 zal ook de tap opengaan en belooft het nog tot zeker 21:30 feest te zijn in Oudorp. Het is daarbij aan te raden om met de fiets te komen.