De Ronde van Oudorp

De Ronde van Oudorp is een officiele wielerwedstrijd welke deel uitmaakt van de nationale wielerkalender van de KNWU.

De organisatie is geheel de verantwoordelijkheid van Stichting Wielerronde van Oudorp.

Het parcours is een ronde van 2 kilometer door het dorp Oudorp. Het is daarmee een echt “rondje om de kerk”. Het parcours is ontzettend snel en kenmerkt zich door de verschillende soorten straatwerk. Van asfalt tot kasseien, alles komt aan bod. Door de lange rechte stukken is het moeilijk om weg te komen uit het peloton. 

2019

Na een afwezigheid van 28 jaar is de Ronde van Oudorp op zondag 25 augustus 2019 weer verreden. 

Naar aanleiding van onderstaande bericht (op 9 juni 2018 in de Alkmaarsche Courant) is er door Ivar en Joeri Stoop het initiatief genomen om nieuw leven te blazen in de organisatie van de ronde. Uiteraard, samen met organisator, geestelijk vader en deelnemer van het eerste uur, Rein Jagtenberg.

De Ronde van Oudorp heeft eerder plaatsgevonden tussen 1982 en 1991. Het was in die tijd een van de hoogtepunten van het jaar in Oudorp wat mede kwam door de vele bekende deelnemers.

Het vroegere parcours was een stuk kleiner dan het huidige. Met name vanwege diverse herinrichtingen van de openbare ruimte is er gekozen voor een nieuw parcours om de veiligheid van de renners optimaal te kunnen waarborgen.

Foto’s Joop Boek