Bewonersinformatie

Na het succes van de Ronde van Oudorp in de afgelopen jaren gaan wij ook dit jaar weer een mooi wielerfeest organiseren. Dit keer op zaterdag 10 juni en dan zullen er 750 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar oud strijden om de nationale titel wegwielrennen.

Om alles weer zo goed mogelijk te laten plaatsvinden hebben wij hierbij belangrijke informatie op een rij gezet en een aantal verzoeken aan u als omwonende aan het parcours.

Het parcours & Parkeren

Het parcours is ten opzichte van eerdere evenementen ongewijzigd. De Herenweg, Munnikenweg, Kasteellaan, Westerstraat en Kerklaan maken hier deel van uit. Tijdens elke koers worden meerdere rondes verreden. Op de Herenweg, pal voor het Witte Kerkje zal nu de start gaan plaatsvinden en het parkeerterrein aan de Jupiterstraat zal worden gebruikt voor de materiaalcontrole door de KNWU.

Anders dan tijdens de Ronde van Oudorp zal er nu op een zaterdag worden gekoerst en op vrijdagavond is er voor de deelnemers een gelegenheid om het parcours te verkennen tussen 18:00 en 20:00 uur.

Wij verzoeken u vriendelijk om de aan het parcours geparkeerde auto’s op vrijdagmiddag voor 17:00 uur al te verplaatsen naar een plek buiten het afgesloten parcours. Als u woont in het binnengebied, binnen het afgesloten parcours (Westerstraat, Marestraat, Past. H.C. Maatstraat, etc.) dan dient u ook uw auto te verplaatsen indien u deze gedurende het evenement wilt gebruiken.

Auto’s welke aan het parcours geparkeerd staan zullen worden weggesleept.

Wij adviseren iedereen om buiten het parcours te parkeren zodat je ook tijdens de dag gebruik kunt maken van de auto.

Voor het uitgebreide programma van de dag klikt u hier.

Het parcours zal op vrijdag 9 juni worden afgesloten vanaf 17:30 tot 20:15 uur. HOp zaterdag 10 juni is het parcours afgesloten vanaf 08:00 uur. Buiten deze tijden kan het echter al voorkomen dat de doorgang (deels) geblokkeerd zal zijn tijdens de opbouwwerkzaamheden. Wij vragen hiervoor je begrip en medewerking.


Tijdens de koers

Om de veiligheid van de wielrenners en de bewoners te waarborgen zijn de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

Het parcours is alleen toegankelijk voor de deelnemers en de volgauto’s van de organisatie/jury. Overige verkeersdeelnemers zijn niet toegestaan.

Uiteraard kunnen voetgangers gebruik blijven maken van de trottoirs. Op een aantal vast aangewezen plaatsen is het mogelijk om over te steken onder begeleiding van een vlaggenist (herkenbaar aan vlag en hesje).

Op diverse plaatsen rond het parcours staan vlaggenisten die waarschuwen als de renners in aantocht zijn. Dit gebeurt door fluitsignalen en het zwaaien met een rode vlag.

Voor en achter de renners rijden ook één of meerdere motoren en auto’s ter begeleiding. Na het voorbijkomen van de eerste motor is het niet toegestaan om over te steken.

Wil je oversteken, vraag bij twijfel altijd aan een vlaggenist of het mogelijk is.

Het parcours wordt grotendeels afgesloten, onder andere via dranghekken, afzetlint en borden.

Op diverse plaatsen zijn verkeersregelaars aanwezig, herkenbaar aan een oranje/gele hes of jas. Deze regelaars zijn gecertificeerd en hebben een wettelijke status. Iedereen dient hun aanwijzingen op te volgen.


Wij doen verder een dringend verzoek om extra goed op je kind(eren) te letten en huisdieren binnen of aangelijnd te houden. Wanneer zij tijdens of tussen de wedstrijden op het parcours komen, kan dit voor grote ongelukken zorgen.

Tijdens de wedstrijden is de organisatie te bereiken via de jurywagen aan de Herenweg 26 of via dit nummer: 06 422 615 19


Calamiteiten

Bij calamiteiten waarbij Politie, Brandweer of Ambulance gebruik moet maken van het parcours, dan zal de koers worden stilgelegd. Hiervoor is een protocol afgestemd met de gemeente Alkmaar waarbij toegang gegarandeerd wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet bereikbaar zult zijn. Ook voor de deelnemers is dit georganiseerd.

Bij calamiteiten waarbij Politie, Brandweer of Ambulance gebruik moet maken van het parcours, zal de koers worden stilgelegd. Hiervoor is een protocol afgestemd met de gemeente Alkmaar waarbij toegang gegarandeerd wordt.

Bij medische calamiteiten kunt u voor de eerste hulp ook altijd een beroep doen op onze EHBO’ers. Dit zijn gecertificeerde mensen van het Rode Kruis.

Bel bij spoed en/of levensbedreigende situaties altijd de 112-alarmcentrale.


Tenslotte

Voorgaande edities van de Ronde van Oudorp waren prachtige dagen in ons mooie dorp en natuurlijk hopen wij dit te evenaren. Wij roepen iedereen graag weer op om de vlag uit te hangen en het feest met ons mee te vieren.

Wij danken je bij voorbaat voor je begrip en medewerking!

Informatie ondernemers